ЗА НАС

FEEL D LOVE

Д фест започна како реакција на непостоењето на фестивали од таков тип во Македонија.

Пасворд продукција, инаку позната по својата тврдоглавост во неприфаќање на состојби на неизлезност во културата и овој пат како и секогаш во својата 25 годишна историја во 2011 година започнува нешто сосема скромно кое денеска е познато како најголемиот и најомилениот летен фестивал во Македонија.

Тоа што денес е тродневна прослава на позитивната атмосфера преку музика, филм, театар...претставено на неколку бини и фестивалски камп а посетено од 15 000 насмеани лица, пред 12 години имаше навистина друга форма која можеби и не ветуваше дека овој фестивал ќе израсне во тоа што е денес, симбол на заедништвото, убаво поминатото време, дружењето и на крај на денот љубовта.

Токму таа, љубовта е основниот двигател и мотив на сите присутни на фестивалот, организаторите, артистите и публиката. И сето тоа на Дојранското езеро, мало ама жилаво...токму како сите нас. Мал ама силен магнет за стотици интернационални, регионални и локални артисти:

ДО СЕГА НА Д ФЕСТИВАЛ:

 • Manu Chao La Ventura
 • Paul Van Dyk
 • Roger Sanchez
 • Dubioza Kolektiv
 • Stereo MC’s
 • Roni Size
 • ONYX
 • Napalm Death
 • Noisia
 • Meduza
 • Kreator
 • Disciples
 • Fink
 • Mahmut Orhan
 • Sonique
 • Goldie
 • Toy Dolls
 • Marky Ramone
 • Pussy Riot
 • Fulu Miziki
 • 1000 mods
 • Dub Pistols
 • Sigma
 • Ofenbach
 • Indira Paganotto
 • Tom Novy
 • Terakaft
 • Ali Farka Toure Band
 • Koop Oscar Orchestra
 • Sinister
 • Sevdaliza
 • Alina Pash
 • Sigala
 • Egorythmia
 • Vlatko Stefanovski
 • Goran Trajkoski
 • Kiril Dzajkovski
 • Elektricni Orgazam
 • Obojeni Program
 • S.A.R.S.
 • Hladno Pivo
 • Ljubojna
 • Bad Copy
 • Brkovi
 • Bernays Propaganda
 • Simon Trpceski – Makedonissimo
 • Arhangel
 • Lollobrigida
 • Duke Bojdziev
 • Superhiks
 • PEACH VICE
 • Repetitor
 • KOIKOI
 • Smoke Mardeljano
 • COEUS
 • Mimi Mercedez
 • Xenia
 • Amaritzi
 • Smut
 • Porto Morto
 • REYKO
 • Sethstat
 • String Forces
 • Area
 • 21 Vek
 • PMG Kolektiv
 • Chista Okolina
 • Conquering Lion
 • Diskobajagi
 • Foltin
 • Parketi
 • Da Dzaka Nakot
 • Strajk
 • Brkovi
 • Chalgia Soundsystem
 • Fink
 • Who See
 • My Baby
 • Millko
 • Flooder
 • Nikifor
 • Galoski
 • Frenkie
 • K.U.R.
 • Helem Nejse
 • Koala Voice
 • Daikaiju
 • Zijan
 • Disease
 • Funk Shui
 • Dope Kukjata
 • RIB
 • Palindrom
 • Trendkill
 • Conspiracy
 • KI
 • SEA + AIR
 • Druggy
 • Posleden Udar
 • RGB
 • Project Rakia
 • Meszechinka
 • Cut Your Nipple
 • Anna O
 • Man In A Suit
 • Reduced To Ashes
 • LD Pistolero
 • Xarakiri
 • Pluto’s Doubts
 • Lepi Xhoni
 • Saygon
 • S.A.M.
 • Funky Fresh
 • Hipnotized
 • Samostalni Referenti
 • DJ Goce
 • DJ Chvare
 • Matej Foltz
 • The Red Step
 • Project Orpheus
 • Sonic Species
 • Djantrix
 • Modual
 • Tengri
 • Trap Da Fuck Up
 • Bon Praskiza
 • Princess Donatsu
 • Bojan Petkov
 • Jordan Kostov
 • Fonija
 • Kiklop & The Banshee
 • Saso Mitrevski
 • Sweet Rapscalions
 • Mirko Popov
 • Samoil Radinski
 • The Black and Vice Social Club
 • Contact 59
 • Monoglitch
 • Shell Shock
 • The Planktons
 • Albiorix
 • Kepurdhat
 • Dual Resonance Spirit Architect
 • Modual
 • Dejan Dex
 • Deni Trajkov
 • Aleksandar Veliki
 • Firma
 • Pepermint
 • The Government
 • Audiocigla
 • The Local Blue
 • Divizija
 • Spectrum
 • Kain
 • Bass Infusion
 • Gloomie
 • Inomatik
 • Irie Scratch
 • DJ Shorty P
 • Aleksandar Peshevski
 • Emilija Slavkovska
 • Marko Greyhound
 • Metanoia
 • Leitmotif
 • Kletoto Trojstvo
 • Elena Hristova
 • Goce Stefkovski Trio
 • Voltaire Mani Al Hakim
 • Igla I Konec
 • Big Bud
 • Darko Stepic
 • Hypertech
 • Martina Peneva
 • Ermilova
 • Nastasya Kish
 • D. Lite
 • Flexify & Bullz
 • Hans SCH
 • Ogie
 • Ogipsilon
 • Puk’kah
 • Tecktone
 • MKDSL
 • Andreas HZ
 • LTX
 • Maggie
 • Martchin
 • Klara
 • Mitrik
 • Samardziski
 • Ilina Angel
 • Violeta Kachakova
 • Aleksandar Gavrovski
 • Marso
 • Shurbe
 • DJ Charlie…

...и многу многу повеќе!

Д ФЕСТИВАЛ 2024 ќе се одржува со тродневна програма, од 28 до 30 јуни во Дојран.