Spirit Architect

Правењето музика е да го предизвикате вашиот мозок… да станете сложени… да ги предизвикате вашите инстинкти. Spirit Architect е психоделичен транс чин на Ангел Здравковски од Скопје, Македонија.

Проектот е роден во 2008 година како последица на долгогодишното експериментирање со музичката продукција во раните 2000-ти.

По објавувањето на песните на различни етикети, проектот беше потпишан на Dacru Records кон крајот на 2012 година.

Потоа следуваа бројни успешни изданија, соработки и ремикси. Во 2017 година се роди првиот целосно долг албум „Moonshine“ кој има максимално влијание од денешниот стил на музика што тој го прави. Во 2020 година го издаде својот втор целосен албум „Индиго дете“ и беше музички печат за неговиот стил.

Lake Awake