С.А.М.

С.А.М. е македонски хип-хоп артист од Тетово, неговиот деби албум „Огледало“ е издаден во септември 2018 иако првите рап зачетоци под овој псевдоним се бележат во 2009 година. Под длабоко влијание на традиционалниот македонски хип-хоп истиот албум е сервиран и како жанровска експериментална бомба поради неговите широки музички влијанија. 

По неговиот деби албум тој има објавено две компилации со инструментали (битови) насловени „Beat Tape Vol.1” (2019) и „Beat Tape Vol.2“ (2022), како и две ЕП изданија „Пркос“ (2020) и „Втора Слобода“ (2021) заедно со Gloomiè. Бележи соработки и гостувања како продуцент но и ко вокал со низа артисти меѓу кои: Wikluh Sky, Druggy, Dj Oky Doky, Conquering Lion, Гоце Симоноски (High Control), Ади Имери, Dragi Ivanov, 5R, DJ Drazi Drags, Лукс Кмала, Рап Позитив…