web-novosti

14/03/2023

ПРИДРУЖИ СЕ НА Д ФЕСТИВАЛ

Секое издание, Д Фестивал повикува заедно да ја изградиме приказната на еден од омилените викенди во годината. Сите заинтересирани ќе ја имаат таа можност и оваа година, преку пријавување на отворен повик да бидат избрани да се дел од неа. Според своите интереси и желба како сакаат да учествуваат на фестивалот, повикот е отворен во три категории: креативци, музичари и волонтери.

Репертоарот на Д Фестивал вклучува богата дневна програма со разновидни активности кои под едно име припаѓаат на ПлоштАрт зоната. Таа зона е мултимедијален центар во срцевината на фестивалот каде се добредојдени сите креативни идеи. Тоа ги вклучува сите здруженија, индивидуалци, уметници, аниматори, активисти или ракотворци кои сакаат да ги претстават своите дела на Д-Фановите. Оние кои имаат идеја за работилница, дискусија, арт-инсталација, сакаат да го покажат својот бренд, рачна изработка, илустрација фотографија или имаат нешто што досега не е видено можат да се пријават ТУКА.

Приоритет на  музичката програма на фестивалот се секогаш новите изведувачи од домашната музичка сцена. Без рестрикции во жанрови, дали сте соло изведувач или група, доколку имате своја музика која сакате да ја претставите на Д Фестивал публиката пријавете се ТУКА

Секако клучен дел во реализацијата на ваквата амбициозна програма и „будење“ на фестивалската магија се волонтерите. Доколку не се пронаоѓате во претходните две категории а сепак сакате да помогнете 13-тото издание да биде најдобро досега, дознајте како можете да го сторите тоа ТУКА.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print