Преку Ред

Преку Ред е рок бенд од Скопје формиран во 2021 година. Составен е од 4 членови, Никола Стоименов (бас), Христијан Тасевски (гитара), Горазд Митревски (тапани) и Антони Анев (вокал). Ниту еден од членовите не знае како се нашол во овој бенд, а нивна најголема фрустрација е тоа што појачалата “не одат до 11”.