Перија

Перија е формирана во 2015 година како бенд кој настапува со уличен перформанс. Членовите се менуваа во текот на годините, а бендот останува отворен за нови врски, соработки и пријателства. Сегашни членови се Леа Милиновиќ, Деа Плевнеш, Филис Синаноска, Катерина Димитровска и Огнен Златанов. Перија е збор со турски корени што означува самовила, а тоа е оваа митолошка врска со темнината на балканските шуми, чувство што тие се обидуваат да го пренесат во својата музика. Целта на бендот е да користи различни јазици од Балканот и пошироко, бидејќи веруваат во еднаквоста на културите. Нивните музички влијанија варираат, од средноисточна макам музика, блуз, пост-панк, атонален, џез, до друга и традиционална музика. И покрај тоа што сега се повеќе фокусирани на фестивали и концерти и имаат бројни помали свирки, тие сепак свират на улица, како начин да ја одржат жива таа култура на достапност.

Church Stage