Peach Vice

PEACH VICE (/ˈпич,-вајз/) е пост-пандемски бенд, роден од бурата на пред-пандемскиот човек. Метафизичко дијалектички битија, со потреба за хаос и бес, ширење позитивен гнев и желба за развивање (не)свест, бендот се оформува во конечната форма пред крајот на 2022та година и издава два видео записи – „Диши“ и „Крал“. Сѐ тоа како наговестување за првиот албум именуван EKIPIZZA кој излегува на 31.01.2023 година. Првото излегување на виделина во оваа форма им е на фестивалот „Земјотрес“ и имаат експлозивен настап кој е и повеќе од добро прифатен од публиката. Веќе се во процес на креирање нова музика, организирање на следни настани и постигнување пичвајз.