МИА ПЕРЕВСКА

Миа Перевска e нов домашен артист кој на експерименталната електро-поп музичка сцена за прв пат се појавува во 2021 година. Таа тинејџерството го поминува на сцена со голем број реномирани артисти, има остварено соработки и проекти кои за кратко време успеаа да се најдат на топ листите низ европските земји. Ваквиот силен почеток за Миа ветува успешна кариера на домашно, како и интернационално ниво со својот експериментален звук. 

 

Како студент на музичка продукција и аудио инженеринг, таа е комплетен автор и продуцент на својата музика. На настапот кој го подготвува за Д Фестивал, таа на Smooth Stage ќе настапи заедно со својот бенд чија енергија и лунарни ефекти ќе ja направат нејзината изведба енегрично незаборавна.