MAXIMUS VANDAL

Вандал (Владимир Лукиќ) е рап артист од Скопје. Зад себе има објавено еден соло албум со име „ЛИРИЧКИ ВАНДАЛИЗАМ“ и едно ЕП со наслов „ПЕТАРДА“ кои ги има објавено во 2021 година. Со неговата АБНОРМАЛНА ЕНЕРГИЈА, способноста на “ПУКАЊЕ РИМИ ” и интеракција со публикатa прави вистинско незаборавно ШОУ. Член е на хрватскиот лејбл „БАЛКАН ФАЈНЕСТ“ од Загреб. Досегашни соработки со врвни продуценти како Гоце САФ , „Druggy“ , „Be Franky“ (Germany).

Неприкосновен во неговата работна етика , посветеност и пасијата кон музиката. Моментално спрема втор соло албум кој ќе излезе на средината на оваа година. Креатор и организатор е на фестивалот „ХУМАНТРОП“, сопственик е на продукциската куќа „EFFECT ADDICT PRODUCTION“.