MATEJ FOLTZ

Aртист кој не се плаши да се искаже себеси во целост и резултатот е нов авторски потпис за уникат на домашната сцена, Matej Foltz прв пат го привлекува вниманието на публиката со неговите песни „Понеделник“ и „Идеја?“. Тие ги поставуваат своите корени во рап музиката која во автентичен израз го карактеризира Foltz до ден денес.

Но, тоа не го спречува тој постојано да го редефинира својот звук и да произведува модерна и уникатна музика за овие простори. Неговата нова авантура започнува со скоро издадениот сингл „Лавиринт“ заедно со Young Dadi, што зема инспирација од 90-тите и раните 2000-ти години презентирајќи нова визуелна ера во неговите видео спотови.