Хладно Пиво

Хладно Пиво, еден од најголемите рок бендови, ќе прослави 35 години со турнеја од 35 концерти во текот на 2022 година. Комбинацијата од големи солистички концерти и фестивали и клупски свирки низ регионот и во странство е прослава на големата годишнина на која бендот ќе ги отсвири најголемите хитови од сите фази на својата кариера.

Хладно Пиво – „Саундтрак за живот“

Кога го одржаа својот прв концерт во Кумровец во мај 1988 година, малкумина можеа да претпостават дека „Хладно Пиво“ ќе стане еден од најголемите и најважните хрватски бендови или дека ќе трае импресивни 35 години. Низ сето ова време, бендот од Гајнице успеа да го турне панк рокот на врвот на топ листите, да ја отсече музичката историја на целиот регион и да добие андерграунд звук од клубови до сали и стадиони. За многу групи, недостижната годишнина ќе биде одбележана со серија концерти на кои ќе соберат фанови од почетокот на приказната, но и подеднакво силни фанови кои се родиле многу подоцна.

Ладно пиво – „Zimmer Frei“

Потерата низ 35-те импресивни години Студено пиво е обележана со некои од најважните песни од албумот како што се култното деби „Џиновски“, „G.A.D.“, „Десетка“ „Књига жалбе “ и „Свет гламура“. Тоа значи дека на концертите ќе може да ги слушнете „Fur immer punk“, „Zimmer frei“, „Тренинг за умирање“, „Сарма“, „Политика“, „Шанк“, „Певајте нешто љубавно“, „Свет гламура“, „Тешко е фул бити кул“, „Шамар“, „Езотерија“, „Саундтрак за живот“, „Супермен“, „Није све тако сиво“, „Келнер“ „Само за тај осечај“, „Мојој мајци„“, „Фотоапарат“ „Не волим те“, „Веруј у мене“, „Царство пасеа“, „Летни хит“, „На овим просторима“, „Бачкизагре штухпа шеја“,„Тренинг за умирање “, како и новите „Кишна недеља “или Carpe Diem.

Големата јубилејна серија концерти опфаќа собирање на неколку генерации љубители на Хладно пиво, еден од најважните бендови во целиот регион.