Петок, 1 Јули 2022

Кинотека

Патување низ македонската кинематографија во соработка со Кинотека на РСМ

Talk Stage
 

Сабота, 2 Јули 2022

Кинотека

Патување низ македонската кинематографија во соработка со Кинотека на РСМ

Talk Stage
 

Недела, 3 Јули 2022

Кинотека

Патување низ македонската кинематографија во соработка со Кинотека на РСМ

Talk Stage
 

Сестри – 2021 година – Дина Дума

20:00 - 21:30

Сестри — македонски игран филм од 2021 година.

Дебитански филм на Дина Дума

Филм кој влесе во селекција како Македонски кандидат за оскар на 94. доделување на оскарите.

Филмот е приказна за две млади девојки, средношколки, кои се нераздвојни. Но,нивното пријателство ќе биде доведено во прашање кога ќе постираат експлицитно видео на јавни мрежи од тинејџерски секс среде школски тоалет.

Улоги: Антонија Белазелкоска, Миа Жиро, Марија Јанчевска, Ханис Багашов

Talk Stage – Недела – 20:00