EXHIBEATS

УТРИНСКА ЈОГА СО ИВАНА БАТЕВ

09:00 – 10:00
Поврзувајќи ги телото и здивот, ве покануваме да го започнете денот кревајќи ја енергијата покрај дојранското езеро низ динамична, но мека, јога пракса погодна за секој. Ќе ве води Ивана – Индра Шакти Каур, сертифицирана јога учителка за аштанга винјаса и кундалини јога.

Не ви треба спремност, само отворено и љубопитно срце – и простирка за вежбање на земја, или пешкир за на плажа.

Секое утро во 09:00
Петок: Будење на телото
Сабота: Будење на енергијата
Недела: Кундалини будење

КУМАНОВО СКЕЛЕТОНС

11:00 – 18:00

Куманово Скелетонс ве очекуваат на Д Фестивал за партија американски фудбал! Овие дечки го имаат оформено првиот ваков спортски клуб во Македонија и веќе покажуваат одлични резултати во регионот, но ја бараат својата конкуренција на домашен терен! Имаат подготвено многу игри за Д Фановите каде ќе имаат шанса да се натпреваруваат во флаг фудбал и прилика за најдобрите да бидат наградени, па можеби и да се инспирираат да продолжат со овој спорт.

Активност 1: Конец во игла – Учесникот има точно 2 минути да погоди што е можно повеќе мети и да собере што е можно повеќе поени.

Активност 2: Икс-точка – Конус – Победник е оној кој што прв ќе поврзе три исти конуса во иста боја во низа, вертикално, хоризонтално или дијагонално.

Активност 3: Полн погодок – Поените се добиваат преку погодување на центарот на гумата – 3 поени или погодување на гумата – 1 поен.

Активност 4: Најкреативно фаќање – Учесниците ќе изберат начин како најкреативно можат да ја фатат топката, која ќе им биде фрлена од страна на играч на Куманово Скелетонс.

Латино Танци

16:00 – 17:00

Јулијана Јовановска е латино танчер и тренер од Куманово. Таа е позната по својата страст кон латино танците. Јулијана е дел од танцов спортски клуб “Динамик”, каде што ги демонстрира своите врвни техники, елегантност и прецизност на сцената, кои оваа година ќе ги сподели со уживателите на Д Фестивал.

Сите посетители кои имаат желба да го почувствуваат ритамот на љубовта, можат да го искусат тоа секој ден кај Браво стејџот од 16:00 – 17:00 часот.

БРЕЈК Д ФЛОР ЗУМБА

17:00 – 18:00

Препознатливи по својот креативен пристап кон усовршувањето на основите на танцови стилови, тимот на Танцов Спортски Клуб Брејк Д Флор ни доаѓа од Штип да ги размрда и најмрзеливите со заразните ритмови и движења од својата денс фитнес програма.

Наменета е за сите возрасти, easy-to-follow и за апсолутни почетници, поентата е рекреација преку танцување и многу забава под мотото „танцувај, никој не те гледа“ the goofier the better.

Од салса, бачата, регетон и денсхол до 80s pop и хип хоп и малку 20s Charleston ви ветуваме незаборавно искуство и минус барем 500 калории. Насмевките и позитивната енергија се гратис.

Танцов Спортски Клуб Брејк Д Флор е основан во 2007 од Ева Пејова, лиценциран тренер на Танцова Спортска Федерација на Македонија.

Демонстратори: Горица и Глорија

МИКС АЕРОБИК СО ЛАЗАР ИВАНОВ

10:00 – 11:00

Оваа година на Д Фестивал 2023 Микс Аеробик со Лазар Иванов, повеќекратен шампион во фитнес и креатор на супер популарната ЕКСТРИМ ФИТ програма која до сега ја практикувале десетици илјади вежбачи. Во периодот од 30.06-02.07.2023 година ќе вежбаме, ќе се дружиме и ќе се забавуваме со микс од елементи од повеќе атрактивни модели на тренинзи.

OUTDOOR ADVENTURE MACEDONIA

12:00 – 18:00

Outdoor Adventure Macedonia се организација која се занимава со секакви авантури на отворено, тим билдинзи, вештини како искачување на карпи, планинарење со велосипеди, турнеи низ цела Македонија и посетување на најубавите локации кај што вистински се доживува природната убавина на Македонија.

Оваа година Outdoor Adventures Macedonia пристига на Д ФЕСТ, каде што ќе биде дел од ПлоштАрт програмата и ќе имплементира едукативна и навистина интересна работилница во која учесниците ќе имаат можност да научат и искусат како да ја искористиш природата за свое лично и ментално здравје.

KAYAK ADVENTURES MACEDONIA

12:00 – 18:00

Kayak Adventures Macedonia ќе го започнат фестивалот со работилница на која сите заинтересирани ќе имаат можност да се запознаат со:

– што е тоа рекреативно кајакарење и какви се бенфитите од истото;

– различни модели на кајаци и СУП даски како и елеци за спасување, кои ќе бидат поставени така што учесниците ќе можат да ги пробаат ”на суво”;

– за тие кои ќе бидат заинтересирани ќе им биде објаснето правилно се влегува во кајак, како правилно се држи весло, основниот седечки став и повеќе завеслаи и техники како да се управува – навигира кајакот;

– основни упатства за безбедност на вода.

УТРИНСКА ЈОГА СО ИВАНА БАТЕВ

09:00 – 10:00
Поврзувајќи ги телото и здивот, ве покануваме да го започнете денот кревајќи ја енергијата покрај дојранското езеро низ динамична, но мека, јога пракса погодна за секој. Ќе ве води Ивана – Индра Шакти Каур, сертифицирана јога учителка за аштанга винјаса и кундалини јога.

Не ви треба спремност, само отворено и љубопитно срце – и простирка за вежбање на земја, или пешкир за на плажа.

Секое утро во 09:00
Петок: Будење на телото
Сабота: Будење на енергијата
Недела: Кундалини будење

КУМАНОВО СКЕЛЕТОНС

11:00 – 18:00
Куманово Скелетонс ве очекуваат на Д Фестивал за партија американски фудбал! Овие дечки го имаат оформено првиот ваков спортски клуб во Македонија и веќе покажуваат одлични резултати во регионот, но ја бараат својата конкуренција на домашен терен! Имаат подготвено многу игри за Д Фановите каде ќе имаат шанса да се натпреваруваат во флаг фудбал и прилика за најдобрите да бидат наградени, па можеби и да се инспирираат да продолжат со овој спорт.

Активност 1: Конец во игла – Учесникот има точно 2 минути да погоди што е можно повеќе мети и да собере што е можно повеќе поени.

Активност 2: Икс-точка – Конус – Победник е оној кој што прв ќе поврзе три исти конуса во иста боја во низа, вертикално, хоризонтално или дијагонално.

Активност 3: Полн погодок – Поените се добиваат преку погодување на центарот на гумата – 3 поени или погодување на гумата – 1 поен.

Активност 4: Најкреативно фаќање – Учесниците ќе изберат начин како најкреативно можат да ја фатат топката, која ќе им биде фрлена од страна на играч на Куманово Скелетонс.

Латино Танци

16:00 – 17:00
Јулијана Јовановска е латино танчер и тренер од Куманово. Таа е позната по својата страст кон латино танците. Јулијана е дел од танцов спортски клуб “Динамик”, каде што ги демонстрира своите врвни техники, елегантност и прецизност на сцената, кои оваа година ќе ги сподели со уживателите на Д Фестивал.

Сите посетители кои имаат желба да го почувствуваат ритамот на љубовта, можат да го искусат тоа секој ден кај Браво стејџот од 16:00 – 17:00 часот.

БРЕЈК Д ФЛОР ЗУМБА

17:00 – 18:00

Препознатливи по својот креативен пристап кон усовршувањето на основите на танцови стилови, тимот на Танцов Спортски Клуб Брејк Д Флор ни доаѓа од Штип да ги размрда и најмрзеливите со заразните ритмови и движења од својата денс фитнес програма.

Наменета е за сите возрасти, easy-to-follow и за апсолутни почетници, поентата е рекреација преку танцување и многу забава под мотото „танцувај, никој не те гледа“ the goofier the better.

Од салса, бачата, регетон и денсхол до 80s pop и хип хоп и малку 20s Charleston ви ветуваме незаборавно искуство и минус барем 500 калории. Насмевките и позитивната енергија се гратис.

Танцов Спортски Клуб Брејк Д Флор е основан во 2007 од Ева Пејова, лиценциран тренер на Танцова Спортска Федерација на Македонија.

Демонстратори: Горица и Глорија

МИКС АЕРОБИК СО ЛАЗАР ИВАНОВ

10:00 – 11:00

Оваа година на Д Фестивал 2023 Микс Аеробик со Лазар Иванов, повеќекратен шампион во фитнес и креатор на супер популарната ЕКСТРИМ ФИТ програма која до сега ја практикувале десетици илјади вежбачи. Во периодот од 30.06-02.07.2023 година ќе вежбаме, ќе се дружиме и ќе се забавуваме со микс од елементи од повеќе атрактивни модели на тренинзи.

OUTDOOR ADVENTURE MACEDONIA

12:00 – 18:00

Outdoor Adventure Macedonia се организација која се занимава со секакви авантури на отворено, тим билдинзи, вештини како искачување на карпи, планинарење со велосипеди, турнеи низ цела Македонија и посетување на најубавите локации кај што вистински се доживува природната убавина на Македонија.

Оваа година Outdoor Adventures Macedonia пристига на Д ФЕСТ, каде што ќе биде дел од ПлоштАрт програмата и ќе имплементира едукативна и навистина интересна работилница во која учесниците ќе имаат можност да научат и искусат како да ја искористиш природата за свое лично и ментално здравје.

УТРИНСКА ЈОГА СО ИВАНА БАТЕВ

09:00 – 10:00
Поврзувајќи ги телото и здивот, ве покануваме да го започнете денот кревајќи ја енергијата покрај дојранското езеро низ динамична, но мека, јога пракса погодна за секој. Ќе ве води Ивана – Индра Шакти Каур, сертифицирана јога учителка за аштанга винјаса и кундалини јога.

Не ви треба спремност, само отворено и љубопитно срце – и простирка за вежбање на земја, или пешкир за на плажа.

Секое утро во 09:00
Петок: Будење на телото
Сабота: Будење на енергијата
Недела: Кундалини будење

КУМАНОВО СКЕЛЕТОНС

11:00 – 18:00
Куманово Скелетонс ве очекуваат на Д Фестивал за партија американски фудбал! Овие дечки го имаат оформено првиот ваков спортски клуб во Македонија и веќе покажуваат одлични резултати во регионот, но ја бараат својата конкуренција на домашен терен! Имаат подготвено многу игри за Д Фановите каде ќе имаат шанса да се натпреваруваат во флаг фудбал и прилика за најдобрите да бидат наградени, па можеби и да се инспирираат да продолжат со овој спорт.

Активност 1: Конец во игла – Учесникот има точно 2 минути да погоди што е можно повеќе мети и да собере што е можно повеќе поени.

Активност 2: Икс-точка – Конус – Победник е оној кој што прв ќе поврзе три исти конуса во иста боја во низа, вертикално, хоризонтално или дијагонално.

Активност 3: Полн погодок – Поените се добиваат преку погодување на центарот на гумата – 3 поени или погодување на гумата – 1 поен.

Активност 4: Најкреативно фаќање – Учесниците ќе изберат начин како најкреативно можат да ја фатат топката, која ќе им биде фрлена од страна на играч на Куманово Скелетонс.

Латино Танци

16:00 – 17:00
Јулијана Јовановска е латино танчер и тренер од Куманово. Таа е позната по својата страст кон латино танците. Јулијана е дел од танцов спортски клуб “Динамик”, каде што ги демонстрира своите врвни техники, елегантност и прецизност на сцената, кои оваа година ќе ги сподели со уживателите на Д Фестивал.

Сите посетители кои имаат желба да го почувствуваат ритамот на љубовта, можат да го искусат тоа секој ден кај Браво стејџот од 16:00 – 17:00 часот.

БРЕЈК Д ФЛОР ЗУМБА

17:00 – 18:00

Препознатливи по својот креативен пристап кон усовршувањето на основите на танцови стилови, тимот на Танцов Спортски Клуб Брејк Д Флор ни доаѓа од Штип да ги размрда и најмрзеливите со заразните ритмови и движења од својата денс фитнес програма.

Наменета е за сите возрасти, easy-to-follow и за апсолутни почетници, поентата е рекреација преку танцување и многу забава под мотото „танцувај, никој не те гледа“ the goofier the better.

Од салса, бачата, регетон и денсхол до 80s pop и хип хоп и малку 20s Charleston ви ветуваме незаборавно искуство и минус барем 500 калории. Насмевките и позитивната енергија се гратис.

Танцов Спортски Клуб Брејк Д Флор е основан во 2007 од Ева Пејова, лиценциран тренер на Танцова Спортска Федерација на Македонија.

Демонстратори: Горица и Глорија

МИКС АЕРОБИК СО ЛАЗАР ИВАНОВ

10:00 – 11:00

Оваа година на Д Фестивал 2023 Микс Аеробик со Лазар Иванов, повеќекратен шампион во фитнес и креатор на супер популарната ЕКСТРИМ ФИТ програма која до сега ја практикувале десетици илјади вежбачи. Во периодот од 30.06-02.07.2023 година ќе вежбаме, ќе се дружиме и ќе се забавуваме со микс од елементи од повеќе атрактивни модели на тренинзи.

OUTDOOR ADVENTURE MACEDONIA

12:00 – 18:00

Outdoor Adventure Macedonia се организација која се занимава со секакви авантури на отворено, тим билдинзи, вештини како искачување на карпи, планинарење со велосипеди, турнеи низ цела Македонија и посетување на најубавите локации кај што вистински се доживува природната убавина на Македонија.

Оваа година Outdoor Adventures Macedonia пристига на Д ФЕСТ, каде што ќе биде дел од ПлоштАрт програмата и ќе имплементира едукативна и навистина интересна работилница во која учесниците ќе имаат можност да научат и искусат како да ја искористиш природата за свое лично и ментално здравје.