Dope kukjata

Dope kukjata е рап колетив група, формирана во 2017 година. После неколку ротирања, Dope kukjata е составена од 7 најдобри напаѓачи од градот Скопје. Спремни за секакви предизвици со нашите фанки ритми, луди шеми на рими и харизматилни персони, правиме настапи во живо за паметење и танцување. Нашиот прв албум “3018” е издаден јуни 2018. Албумот е прекрасна кохезија на пост рап, алтернативен рап и други суб жанрови на рап. Со напорна работа низ години, искочија неколку изданија од фурната на Dope kukjata. Најзначаен проект е на Lukas Pomatski – Sam doma, каде во екот на короната се собираат во групен чат на Facebook и преку voice recorder  ги снимаат текстови, се во период од 2 недели.

Mosquito Stage