Буч Кесиди

Буч Кесиди е леворакo инди рокенрол електродиско дуо од Панчево, составено од Лука Рачиќ на гитара и Зоран Зарубица на тапани. Моментално го промовираат најновото издание, албумот „Еуфорија“ од 2019 година, паралелно со кино турнејата на концертниот филм „Еуфорија во живо“ од 2020 година. Албумот „Еуфорија“ е препознаен од публиката, музичките портали и критичарите како Жикица Симиќ, Петар Јањатовиќ, Срѓан Страјниќ како најдобар домашен албум во 2019 година и номинирани за наградата за најдобар независен европски албум на годината. Бендот го има деби албумот „Посесивно – опсесивен хоспул“ зад себе, кој придружува пет популарни синглови и видеа и долга серија концерти во регионалните клубови и фестивали, вклучувајќи ги фестивалите Main Stage EXIT, Arsenal Fest и Belgrade Beer Fest.

„Еуфорија“ беше најавена од радио хитовите „Нема љубави у клубу“ од 2018 година, „Џускање не помаже“ и „ТИХО“ од 2019 година, кои го одбележаа преминот на бендот кон помодерен и поелектронски звук.