YĪN YĪN

Официјален сајт

MOSQUITO STAGE

YĪN YĪN се на врвот на светот со нивниот трет албум „Mount Matsu“, а оваа година ќе бидат врв и на Mosquito сцената на #ДФестивал14 🐅

Овие хиперкреативни музичари од Холандија го прават вистинскиот микс на психоделичен рок, фанк, диско и јужноазиски мелодии, кои може да се препознаат во нивните три албуми: Mount Matsu (2024), The Age Of Aquarius (2022), The Rabbit That Hunts Tigers (2019) или добро познато како три неверојатни музички патувања. 🪐

Креативни мајстори кои веќе ја освојуваат Европа и ја фрлаат во светот на вистинска музичка авантура, а сега само за прв пат ќе танцуваме со нив под сонцето на Д Фестивал. 🌞

Подгответе се за вистинско музичко патување кое нема да го заборавите! #LoveSpreads