VAGINA CORPORATION

Официјален сајт

MOSQUITO STAGE

Здраво живо Вагина Корпорација со нас, се слушаме? ☎️

Освојувајќи ја публиката низ Македонија и регионот со своите 2 албума и концертен албум , АКО НЕ СЛУШНАВТЕ, Вагина се спремаат за ненормално добар концерт на Д Фестивал. 🧨

Започнува како соло проект на пејачот Лука Јованоски во 2022 година, кој е дел од составот на бендот Луфтанза. Корпорација Вагина се проширува во целосен бенд во 2023 година преку серија на експлозивни концерти каде што границите се рушат и бендот и публиката стануваат едно. 🚀👒

„Дали ова е живо?“ е албум снимен во живо,  се појавува и ова дело кое ги надминува границите на нормален мултимедиски проект, претставувајќи еден удар кон нормалните пристапи и еден обид да се пробие низ завесата на конвенционалното музичко творештво.‘‘ – PopUp