HILJSON MANDELA

LAKE AWAKE STAGE

„Mandela Effect“ како најсилниот хрватски албум на трап сцената за 2022 година

На почетокот на мај 2022 година, Hiljson Mandela го издаде „Mandela Effect“, неговиот прв соло албум, кој набрзо го доби епитетот на еден од најдобрите домашни трап албуми оваа година. Албумот ги опустоши стриминг топ листите во Хрватска за помалку од 24 часа по објавувањето, а за само неколку недели по објавувањето, Hiljson Mandela со дури пет песни се најде на угледната Топ 25 листа на песната Билборд Хрватска, со што стана првиот хрватски артист кој го постигнал овој успех.

Албумот носи моќна трап-збирка од дванаесет песни со силна листа на регионални музички гости, составена од Rasta, z++, Palac и Grše, а неговата продукција ја потпишува Mihovil Šoštarić “Lockroom”. Песните „Još ovu noć“ ft. z++ и „McLaren“ ft. Rasta, и двете видеа во исто време го најдоа своето место во листата на YouTube Trending во категоријата Музика.