ВИ БЛАГОДАРИМЕ што го направивте ова издание посебно

  • 1
  • 29/07/2019
67114660_1477427559064323_3737839621719982080_o

Пред една недела ова време само што започна финалната Фиеста од тридневното славење на уметноста и слободата, во најпозитивната атмосфера која сме ја доживеале досега. Сега, и тоа како ни недостасува се’ од Д Фестивал 2019!

ВИ БЛАГОДАРИМЕ што го направивте ова издание посебно: на посетителите и волонтерскиот тим пред сѐ, на сите изведувачи во музичката програма, сите ангажирани во продукцијата и техничката реализација, здруженијата и уметниците од ПлоштАрт на Д Фестивал, екипите од обезбедувањето и Црвен крст, сите кои се придружија во тимот на Password Production, сите кои ни помогнаа да реализираме дел од сонот СКОПСКО Smooth, Win Music Freedom Mk, Coca-Cola, Tigo.mk Finance, Smirnoff, TOPSI / ТОПСИ, Red Bull, Antenna5 Radio Network Macedonia, DVD PET professional rental equipment, Пакомак, Eu Info Center Skopje, Civica Mobilitas, DB Schenker Macedonia, Агенција за промоција и поддршка на туризмот, Polyesterday, Scout Outdoor Shop, Национална агенција за европски образовни програми и мобилност, Министерство за култура / Ministria e Kulturës, Општина Дојран и сите дојранчани, Dev9t, Младински Културен Центар, Сендвичара Џина, Вело Кафе, Сојуз на извидници на Македонија – Scout Association of Macedonia, и сите Д-пријатели кои на било кој начин бевте дел од создавањето на фестивалската магија, а се броите во стотици! Почнавме да ве пишуваме сите посебно, но се чини како невозможна мисија и среќни сме дека е така! До следното лето, за јубилеен 10-ти Д Фестивал!