plostart (2) (1)

Д Фестивал е резултат на визијата и заедничкиот ентузијазам на голема група луѓе.

Ние градиме креативна заедница, богата со знаење и идеи, па зошто да не ги споделиме меѓу себе?
Токму тоа овозможува да го создадеме искуството на фестивалот кое се базира врз уникатноста и различностите во фестивалскиот град ПлоштАрт. Скокни во нашата прикаска и помогни ни со надоградување на ова искуство, преку твојата замисла, предложи проект, замисли уметничка инсталација или прикажи го својот бренд во нашата бескрајна ПлоштАртовска забава.

 

МУЗИЧКИ ИЗВЕДУВАЧИ
Сакаш да свириш на Д Фестивал? Секогаш сме отворени за нови музички артисти кои сакаат да настапуваат на фестивалот и да ја збогатат музичката програма. Пријави се ОВДЕ

ПЕРФОРМАНСИ & АРТ ИНСТАЛАЦИИ
ПлоштАрт е создаден од своите учесници. Фестивалот живее и е инспириран преку вашата уникатна креативност, имаме доволно простор покрај Дојранското езеро и во паркот кој може да го искористиме како прекрасна позадина за сите типови на уметнички инсталации, свирачи и сонувачи, креативни перформанси и најразлични импровизации кои ја потткинуваат желбата за создавање на едно наше посебно  катче. За да предложите/изградите арт инсталација, сакате да се пријавите со перформанс или имате некоја друга креативна идеја, ве молиме пополнете ја следнава ФОРМА.

ПРОЕКТИ :: NGO
ПлоштАрт е отворена сцена. Сакаш да ја збогатиш програмата, да водиш специјална работилница, да ја промовираш својата иницијатива, да смислиш конструктивна дискусија? Индивидуалци и Невладини Организации, ова е вашата ФОРМА.

CRAFTS & BRANDS
Доколку сакаш да допринесеш кон креирањето на ПлоштАрт, претставувајќи го твојот моден бренд, рачна изработка, накит или илустрации и се’ што во моментов ти е преокупација и е супер да го видат повеќе луѓе – стори го тоа ТУКА.

Доколку имате дополнителни прашања, може да пишете на gorjana@password.mk

Рокот за пријавување е до 22.03.2019