Услови и правила за акредитирање

 1. Поднесувањето на барање за акредитација е отворено за сите медиуми, а право на акредитации имаат медиумските куќи кои во рамките на својот медиум имаат најмалку три објави за настанот, пред неговото одржување.
 2. Барањата за акредитации треба да бидат испратени најдоцна до 28 јуни 2019.
 3. Барањата за акредитации кои ќе бидат испратени по 28 јуни 2019 година нема да бидат земени предвид.
 4. За одобрувањето на испратените барања и начинот на подигнување на одобрените акредитации ќе Ве известиме преку и-мејл најдоцна до 05 јули 2019 година.
 5. Максималниот број на одобрени новинарски акредитации по медиум е ограничен:
 •  ТВ медиумите можат да поднесат максимум 3* барања за акредитации.
 •  Радио станиците, интернет и печатените медиуми можат да поднесат максимум 2* барања за акредитации.

*Поголем број на барања за акредитации можно е да се поднесат со дополнителен медиа-план за покривање на фестивалот.

 1. Поднесувањето на барање за акредитација не подразбира автоматско одобрување на акредитацијата.
 2. Новинарските акредитации важат за време на траењето на фестивалот. Условите за снимање и фотографирање ги одобрува менаџментот на изведувачите, па според тоа фотографските и снимателските акредитации важат според условите кои ги одредува менаџментот на секој од изведувачите. (За овие услови ќе бидете претходно информирани, а сите информации воедно ќе бидат достапни во прес-центарот на Д ФЕСТИВАЛ)
 3. Секоја акредитација важи само за лицето на чие име е одобрена и не може да биде користена од страна на друго лице.
 4. Формуларот за барање за акредитации важи само за едно лице и се испраќа посебно за секој претставник од медиумот.
 5. Кон барањето за акредитации задолжително е да се приложат објавите поврзани со Д ФЕСТИВАЛ 2019 кои се објавени во медиумот за кој се испраќа барањето. Медиумските објави и најави на фестивалот (press clipping) во електронски формат можете да ги испратите и пред почетокот на рокот за акредитирање на katerina@password.mk
 6. Со нетрпение го очекуваме медиумскиот материјал кој ни го испраќате во врска со Д ФЕСТИВАЛ 2019. Доколку досега не сте известувале за настанот, ве молиме да ги доставите вашите планови за покривање на истиот. Однапред ви благодариме на вашиот труд и материјалот кој ќе ни го испратите.
 7. Без исполнување на погоре наведените услови, барањата за акредитации нема да бидат земени предвид.
 8. Бројот на акредитации е ограничен.

ФОРМУЛАР ЗА ПРЕС АКРЕДИТИРАЊЕ


Полињата означени со (*) се задолжителни.