Мега Џенга – нова посебна зона на Д Фестивал

  • 0
  • 28/06/2019
unnamed (3)

Д Фестивал 2019 добива нова посебна зона: МЕГА ЏЕНГА – проектот на Тамара Чорбиќj, победник на ланскиот конкурс „Редефинирај го ПлоштАрт под мотото: Wonder in Wonderland“.

По професија архитект, Тамара за себе вели дека сака да ја комбинира уметноста со наука и да изработува илустрации, рачни изработки и останати art & crafts производи, а нејзината фестивалска визија ова лето ни го носи новото катче уредено со дрвени греди кои овозможуваат модуларно седење и формирање на различни комбинации и форми.

Ви закажуваме средба во Мега Џенга на Д-Фиеста!

unnamed (2) unnamed (1)