Фестивалскиот камп е најдобриот начин да бидете дел од вистинската и комплетна фестивалска атмосфера на Д ФЕСТИВАЛ: да ги дочекате утрата со сончевите зраци, да бидете најблиску до концертниот простор, да уживате во Дојранското Езеро и прекрасната плажа лоцирана веднаш до кампот, да стекнете нови пријателства и да другарувате со илјадниците млади луѓе на Фестивалот!

Кампот ќе биде отворен од четврток, 11ти јули, 15 часот.

Пристигнете рано во кампот за да го обезбедите најдоброто место за вас и вашите пријатели! За време на трите фестивалски дена кампот ќе биде вашиот најпријатен дом. Ќе се погрижиме вашиот престој на Д ФЕСТИВАЛ да биде најпозитивниот спомен од ова лето.

Што да понесете?• Она што најмногу ви треба кога кампувате е секако шатор.
• Понесете сè што ви е потребно за да се чувствувате поудобно: вреќа за спиење, прекривка, перница и сл.
• Не заборавајте да понесете костим за капење, очила за сонце, масло за сончање, крпи и останати реквизити за уживање на плажа, но најважно од сè – дојдете полни со позитивна енергија за незаборавен провод на Д ФЕСТИВАЛ.

Камперите на Д ФЕСТИВАЛ ќе имаат пристап до чешми со питка вода, тушеви, интернет, продавници за храна и пијалоци, плажа, како и други различни можности  (полнење на мобилни телефони и сл.). За време на престојот во кампот, посетителите ќе можат да уживаат во програмата на сите бини, да бидат дел од различните работилници, дискусии, друштвени игри, рекреација и уште многу други активности. 

Оддалеченост од центарот на Дојран – 2 минути пеш.
Оддалеченост од Main Stage – 7 минути пеш.
Оддалеченост од Church Stage – 2 минути пеш.
Оддалеченост од Lake Awake Stage – 10 минути пеш.

Кампот е сместен во природа. Оттаму, ве молиме да придонесете кон чистотата на местото и заедно да се потрудиме да ни биде што е можно почисто. Местата за отпадоци ќе бидат прецизирани и ве молиме да ги користите корпите за отпадоци. Контејнери ќе најдете и на паркингот и во кампот. Користете ги!

Ве молиме почитувајте ги правилата на кампот на Д ФЕСТИВАЛ за ваша, но и безбедност на сите посетители на фестивалот. Тука ќе најдете одговори на најчесто поставуваните прашања, а подолу има листа на работи кои се или не се дозволени за внесување во кампот.

Дозволено е:

– Шатори
– Ранци
– Запалки
– Лаптопи, таблети, мобилни телефони и полначи
– Фотоапарати (аматерски)
– Цигари
– Мали преклопни чадори за дожд
– Велосипеди, тротинети, скејтборди, ролери
– Капки за контактни леќи
– Инсулин (со здравствена книшка и личен документ за идентификација)
– Пластичен прибор за јадење
– Храна и пијалоци купени во рамките на Д ФЕСТИВАЛ
– Пластични шишиња за вода (празни)
– Миленичиња (на одговорност на нивните сопственици)
– Насмевки

Не е дозволено:

– Дрога и опојни супстанци
– Ножеви и останато оружје
– Храна и пијалоци купени надвор од рамките на Фестивалот
– Огномети и распрснувачки материјали
– Палење оган
– Стакло
– Возила
– Плински боци
– Метален прибор за јадење
– Професионални фотоапарати и средства за аудио и(ли) видео снимање